Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri, ca actualele inspectoratele scolare ar trebui desfiintate si inlocuite cu structuri de profesionisti, acuzand PSD ca politizeaza sistemul educational.

"PSD-ul este eminamente politizatorul sistemului educational. O eroare fundamentala: parti esentiale ale sistemului educational trebuie depolitizate. Managementul trebuie facut de profesionsiti, nu trebuie sa fie pesedist sau liberal, ca sa fie un bun director", a spus presedintele Iohannis, potrivit Ziare.com.

Iohannis a mai spus ca evaluarea scolilor sau a profesorilor ar putea fi facuta de o entitate in subordinea ministrului Educatiei sau a Parlamentului.

"Oricum o definim, ea trebuie sa faca lucrurile pentru care este construita, sa evalueze performanta, sistemul sau sa produca remedii pentru erori sistematice. Toata zona aceea trebuie depolitizata de bun simt. Daca un director este bun si este PSD-ist, nu trebuie scos din sistem doar pentru ca este PSD-ist, dar nu trebuie sa ajunga nimeni numai pentru ca este PSD-ist sau numai ca este liberal sau cine este la guvernare", a adaugat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.