Miscarea Romania Impreuna condamna orice forma de enclavizare politica sau etnica, subliniind ca UDMR ar trebui sa retraga propunerea legislativa referitoare la implementarea prevederilor din Rezolutia Adunarii Nationale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 privind minoritatile nationale.

"Romania este o tara care apartine fiecarui cetatean roman. Suferim cu totii din aceleasi motive, ne confruntam cu aceleasi probleme. Judetele cu populatie majoritar maghiara primesc de la bugetul de stat mai mult decat dau. Dar asta nu inseamna altceva decat ca o posibila enclavizare ar afecta cetatenii acestor judete. Politica oportunista este mereu daunatoare, iar efectele ei negative sunt platite de catre cetateni, nu de catre politicianul care isi promoveaza propriul interes.

UDMR ar trebui sa isi retraga proiectul de lege si sa nu mai speculeze slabiciunea PSD. Asa cum orice partid parlamentar este raspunzator pentru efectele propriilor politici in fata cetatenilor de orice etnie, si UDMR ar trebui sa inteleaga ca are o responsabilitate majora, care trece dincolo de granitele minoritatii maghiare", a declarat Dacian Ciolos, presedinte fondator RO+, potrivit impreunapentruromania.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.