Facand referire la declaratiile procurorului general potrivit carora inculpatii de rang inalt sunt de competenta DNA, sustine ca Augustin Lazar n-a avut proprietatea sintagmei "niste inculpati de rang inalt".


Chestionat cum vede declaratia procurorului general, ministrul Justitiei a spus: "O vad intr-o succesiune fireasca, pentru ca CNCD-ul a decis cu privire la altcineva - o sintagma asemanatoare - faptul ca este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din cate stiu, nu este jurist si ai putea sa spui ca n-a avut pe deplin proprietatea termenilor. Dar in cazul nostru, procurorul general nu poate sa spuna ca n-a avut proprietatea sintagmei "niste inculpati de rang inalt" si nici nu poate sa spuna ca s-a referit la altcineva decat la membrii comisiei, cum a incercat sa acrediteze astazi".

Acesta a facut referire si la procesul initiat de Lazar pentru suspendarea procedurii de revocare a sa din functie.

"Domnul Lazar, din doua - trei termene, sigur trage de timp, poate ii expira mandatul in functia de procuror general"
, a mai mentionat Toader, citat de dcnews.ro.

"Inculpatii de rang inalt sunt cei care sunt de competenta Directiei Nationale Anticoruptie, daca va uitati in lege, exact asa scrie acolo, Directia Nationala Anticoruptie este facuta pentru a combate un anume gen de criminalitate, coruptia, dar nu la nivel scazut, ci la nivel de mijloc si inalt, cel mai adesea la nivel inalt. Prin urmare, inculpatii DNA-ului sunt inculpati de rang inalt", a spus Augustin Lazar luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.