Premierul Viorica Dancila sustine ca pe masa ei de lucru nu exista un proiect care sa vizeze un act normativ referitor la amnistie si gratiere.

"Am spus si repet, nu am discutat cu niciun ministru, nu am pe masa prim-ministrului, nu am avut nicio discutie in acest sens. Deci, de ce sa vorbesc despre ceva despre care nu am discutat? Am vazut ca s-a lansat in spatiul public, am vazut solicitari in spatiul public, am vazut critici, dar eu, ca prim-ministru, va spun ca pe masa prim-ministrului nu exista asa ceva si nu am avut o discutie cu un ministru in acest sens", a raspuns Viorica Dancila, chestionata in legatura cu informatiile lansate in spatiul public potrivit carora Guvernul ar pregati o ordonanta de urgenta cu privire la amnistie si gratiere, potrivit digi24.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca o ordonanta privind amnistia si gratierea ar fi "o catastrofa pentru Romania" si ar declansa o criza politica fara precedent.

"O astfel de ordonanta, care priveste amnistia si gratierea unor politicieni pana la urma, ar fi o catastrofa pentru Romania. (...) Adoptarea unei astfel de ordonante ar declansa o criza politica fara precedent in Romania", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a amintit ca gratierea si amnistia au fost deja tema unei ordonante de urgenta la inceputul anului 2017 si ca acest act normativ a dus la manifestari foarte ample din partea romanilor, care nu isi doresc asa ceva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.