Facand referire la motivarea CCR in cazul compunerii completurilor de judecata de la ICCJ, presedintele Klaus Iohannis sustine ca aceasta chestiune se rezolva in instanta.

"Si aceasta chestiune se rezolva in instanta. Justitia este independenta, nu pot politicienii sa rezolve. (...) Daca aceste chestiuni au fost corectate, instantele vor avea grija sa le aplice asa cum s-a dispus de CCR. Nu cred ca este niciun fel de problema aici", a declarat seful statului, citat de antena3.ro.

Obligatia de a identifica solutiile, la nivel de principiu, cu privire la legala compunere a completurilor de judecata si de a asigura punerea lor in aplicare revine Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, precizeaza Curtea Constitutionala in motivarea deciziei prin care a stabilit ca exista conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema constituirii completurilor de 5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.