Presedintele Klaus Iohannis a avut o prima reactie in urma declaratiilor ministrului Finantelor Eugen Teodorovici in legatura cu limitarea dreptului la munca in strainatate al romanilor.
"Sper ca nu folosesc o expresie nepotrivita. Cand am citit acea stire, am luat act cu stupefactie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe romani in interiorul granitelor tarii. Asa ceva s-a intamplat doar pe vremea comunistilor. Este extrem de inoportuna o astfel de abordare si ma ingrijoreaza foarte mult. Daca asta doreste PSD-ul (…) sa dea legi sa ii tina pe romani cu forta in interiorul granitelor, adica sa anuleze un drept pentru care noi cu totii am luptat decenii, atunci nu pot sa spun decat ca aceasta guvernare, aceasta abordare este una anti-romaneasca.

In orice tara normala, un ministru care face astfel de declaratii si nu are acoperire politica, a doua zi pleaca. Faptul ca nu a plecat imi arata ca aceasta este o abordare agreata de PSD, iar acest lucru ma supara foarte tare. Si cred ca acest lucru supara pe milioane de romani. Cum poate PSD-ul sa isi imagineze ca dreptul la libera circulatie si dreptul la munca pe care l-au castigat romanii cu greu poate fi anulat doar asa ca un partid isi doreste niste solutii total iesite din tiparele europene?"
, a aratat Iohannis, citat de caleaeuropeana.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.