Premierul Viorica Dancila a transmis un mesaj in timpul sedintei solemne de Guvern care are loc in Sala Unirii din Alba Iulia.
"Este o onoare sa fim astazi la sedinta solemna organizata pentru a celebra Ziua Nationala a Romaniei si Centenarul Marii Uniri. Sala Unirii, in care ne aflam, un simbol si un templu al Romaniei Mari, unde s-a hotarat si s-a semnat actul Marii Uniri, este locul in care oamenii simt cu adevarat mandria de a fi roman. Actul Unirii de acum 100 de ani a fost posibil datorita unor imprejurari istorice pe care conducatorii tarii de la acea vreme au stiut sa le valorifice pentru bine Romaniei.

Acei conducatori nu au avut doar intelepciune politica si talent diplomatic, ci au venit si cu o misiune pentru Romania Mare. Avem privilegiul istoric de a fi ministri ai Guvernului Romaniei in momentul istoric al aniversarii a o suta de ani de la Marea Unire, proclamata aici, la Alba Iulia. In plan simbolic, este probabil cel mai emotionant moment al mandatului nostru",
a spus sefa Executivului, citata de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.