Comisia Europeana a transmis un punct de vedere in legatura cu propunerea ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, privind permisul de munca pentru romanii aflati in strainatate.

"Asa cum stiti, ca o regula generala, nu facem comentarii la comentarii.

Dorim sa va reamintim ca libera circulatie a lucratorilor este un drept fundamental in Uniunea Europeana, unul dintre pilonii Pietei interne consacrati in Tratate si, potrivit sondajelor, dreptul care se bucura de cea mai mare apreciere in randurile europenilor.

Pozitia Comisiei a fost clara inca de la inceputul acestui mandat: crearea unei Piete interne mai profunde si mai corecte este o componenta esentiala pentru construirea unei Europe mai sociale. Pentru a functiona in mod corespunzator, mobilitatea fortei de munca trebuie sa se bazeze pe reguli clare, corecte si aplicabile, de exemplu prin consacrarea principiului egalitatii de plata pentru aceeasi munca in acelasi loc pentru lucratorii detasati.

In acelasi timp, prin Pilonul European al drepturilor sociale, UE s-a angajat sa lupte pentru a asigura conditii mai bune de munca si de viata in intreaga Uniune, in lumina unor provocari cum ar fi imbatranirea societatii, globalizarea si digitalizarea", a transmis Comisia Europeana, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.