Fostul presedinte Traian Basescu considera ca Patriarhul Daniel "si-a castigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului", intrucat a implinit un vis de peste o suta de ani al romanilor ortodocsi.
"Astazi este o zi de mare bucurie pentru ortodoxie si nu numai pentru ortodoxia romana. (...) Ca semnificatie este extraordinar. Toti stim ca realizarea Catedralei Neamului sau a Catedralei Mantuirii Neamului sau a Catedralei Nationale - dar ii va ramane Catedrala Mantuirii Neamului - este un obiectiv care a fost fixat acum mai bine de 100 de ani, in timpul Regelui Carol I (...)

Iata ca acum, la 29 ani de la Revolutie, BOR a reusit si cred ca - si o spun fara nicio intentie de flata - cred ca Patriarhul Daniel si-a castigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului. A reusit implinirea unui vis de mai bine de 100 de ani al romanilor ortodocsi, ceea ce e mare lucru
", declarat fostul sef al statului la Romania Tv, potrivit jurnalul.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.