Deputatul independent Remus Borza sustine ca decizia Curtii de Apel Bucuresti de a anula hotararile de infiintare ale celor 22 de companii municipale o va lasa pe Gabriela Firea fara un nou mandat.

"Spuneam inca din aprilie ca holdingul municipal e o mare teapa data cetatenilor municipiului Bucuresti, care vor plati mai mult pe servicii mai proaste si ca in realitate aceste companii au fost create pentru a sifona cateva sute de milioane de euro anual din bugetul municipalitatii si pentru a fideliza si creste o masa de votanti vitala pentru obtinerea unui nou mandat de primar general. In urma acestei hotariri a instantei Gabriela Firea ramane si fara bani si fara voturi. Deci si fara sanse la un nou mandat cata vreme nu a facut nimic pentru Bucuresti inafara de a toca banii contribuabililor pe pomeni electorale", arata Remus Borza pe blogul sau.

In luna aprilie, dupa ce Consiliul General a aprobat un buget de 1.2 miliarde lei pentru cele 22 de companii municipale, deputatul scria:

"Gabi Firea justifica crearea holdingului municipal prin exemplul vienez. Ceea ce omite sa spuna insa, este faptul ca holdingul municipalitatii vieneze functioneaza pe parteneriatul public-privat. Asta inseamna ca holdingul vienez atrage bani de pe piata de la banci si fonduri de investitii. Dar asta reclama pentru eficienta functionare, competenta, expertiza, transparenta si competivitate. Din pacate, cele 22 de companii municipale ale doamnei primar au fost gandite sa cheltuie doar banii contribuabililor. Pentru ca raportat la managementul acestor companii, ele nu vor fi in masura niciodata sa devina finantabile sau bancabile. Vorbim de 157 de oameni alesi pe spranceana de doamna primar general, dar nu pe competente profesionale sau capabilitati manageriale, sa populeze cele 22 de consilii de administratie. Doar fondul de salarii pentru acesti “specialisti” e de 9 milioane de lei anual. Aparatul propriu al Primariei Bucurestiului numara 890 de salariati. Pe cele 22 de companii doamna primar intentioneaza sa angajeze 8000 de oameni, o adevarata masinarie electorala, daca avem in vedere efectul multiplicator al votului.

Administratia Bucurestiului ar trebui regandita din temelii. Cele 6 primarii de sector impreuna cu primaria municipiului Bucuresti cheltuie anual peste 2 miliarde de euro. Cu toate astea, orasul Bucuresti este departe de a arata ca o capitala europeana din punct de vedere al infrastructurii utilitare si de transport, din punct de vedere urbanistic, cultural, administrativ si al gradului de satisfactie al cetateanului. Pentru o mai eficienta administrare a banului public ar trebui sa desfintam primariile de sector si sa transformam Bucurestiul in metropola. Actualul sistem administrativ incurajeaza hotia si risipa de bani publici".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.