In urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti cu privire la anularea tuturor hotararilor de infiintare a Companiilor Municipale, presedintele USR Dan Barna, precum si presedintele USR Bucuresti, Roxana Wring, au solicitat demisia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Gabriela Firea este singurul vinovat pentru acest dezastru. (...) Nu mai are caderea morala sa fie reprezentantul bucurestenilor", a declarat Wring, citata de jurnalul.ro.

Decizie definitiva a instantei: Companiile Municipale au fost infiintate ilegal!

Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea tuturor hotararilor de infiintare ale Companiilor Municipale. Solutia este definitiva si vine la capatul unui proces initiat de USR Bucuresti in anul 2017, se arata intr-un comunicat USR.

"Instanta a decis astazi ca toate companiile au fost infiintate de Gabriela Firea cu incalcarea legii, asa cum am spus si noi inca de anul trecut. Este o veste foarte proasta pentru gastile din Voluntari care isi vad naruit visul de a pune mana pe Bucuresti bucata cu bucata. Este in schimb o veste foarte buna pentru bucuresteni pentru ca aceste companii nu vor mai inghiti sute de milioane de euro asa cum au facut-o pana acum. Aceste companii sunt un esec managerial si financiar de proportii pentru care Gabriela Firea trebuie sa raspunda. Actualul Primar este cel care a girat si a fortat impotriva legii infiintarea acestor Companii. Actualul Primar este cel care a dat peste jumatate de miliard de euro catre aceste structuri infiintate peste noapte. Si actualul Primar trebuie sa plateasca. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mai mare dezastru edilitar si financiar din Bucuresti din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare data ca legea este incalcata si i-am cerut Gabrielei Firea sa nu se aventureze intr-un astfel de experiment. Din pacate nu a ascultat si a impins orasul si banul public intr-o groapa de unde vom iesi foarte greu", a declarat Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti, consilier municipal si semnatar al actiunii in instanta.

"Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de <<tel-drumuri>> nu mai mici, ci chiar mai mari decat cunoscuta companie din Teleorman. Pentru ca, daca instanta nu ar fi pus stop acestei ilegalitati in forma continuata, o majoritate simpla PSD-ALDE ar fi putut sa vanda pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectati la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung dupa o schema deja consacrata in buzunarele unor indivizi care nu au nicio legatura cu binele si cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai exista. Instanta a decis ca toate companiile sunt infiintate ilegal, ceea ce inseamna ca banii bucurestenilor trebuie sa se intoarca la bugetul Capitalei", a declarat Ana Ciceala, consilier municipal si semnatar al actiunii in instanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.