Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a precizat joi ca a avut "o reactie la cald, bazata pe o puternica incarcatura emotionala", atunci cand l-a acuzat de antisemitism pe presedintele Klaus Iohannis.

"Avand in vedere acuzatiile eronate referitoare la faptul ca nu am fost nascut in Romania, tin sa precizez urmatoarele: sunt nascut in Romania, sunt roman si simt romaneste.

Fac parte dintr-o etnie cu o profunda constientizare si incarcatura istorica, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferintelor indurate.

Inteleg si respect regulile statutare ale organizatiilor evreiesti si imi aleg astazi cuvintele cu prudenta.

Totodata, din cauza nejustificarii refuzului - conform Constitutiei, a domnului Presedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reactie la cald, bazata pe o puternica incarcatura emotionala.

Nu mi-am dorit si nu imi doresc sa amestec trairile personale in viata politica.

Consider ca, la nivel personal, am dreptul sa fiu subiectiv, atunci cand ma simt discriminat.


Raman implicat in proiectele menite sa incurajeze dezvoltarea antreprenorilor si a companiilor cu capital romanesc, inclusiv internationalizarea acestora, atat in Europa, cat si in Statele Unite ale Americii
", a scris Ilan Laufer pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.