Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat miercuri ca Ministerul Dezvoltarii este pestera lui Ali Baba pentru Liviu Dragnea, locul in care sunt toate "bogatiile" liderului PSD.

Intrebat daca Liviu Dragnea o sa o sustina pe Lia Olguta Vasilescu pentru conducerea Ministerului Dezvoltarii, Ponta a spus: "Exact cum i-a sustinut pe Marian Neacsu, pe Valeriu Zgonea, pe Stanescu, ii sustine pana ii sustine de tot".

"Orice om care are mai mult de un neuron si care are un centimetru patrat de obraz este o amenintare pentru domnul Dragnea. (...) Ministerul Dezvoltarii este pestera lui Ali Baba, acolo sunt toate bogatiile domnului Dragnea si modul in care si-a construit alaturi de Tel Drum si puterea politica, modul in care ii atrage pe baronii locali, pe primari. Dumneavoastra, daca ati fi Ali Baba, cum este domnul Dragnea, ati vrea sa dati cheile de la pestera cuiva? Probabil ca nu"
, a afirmat Ponta la Palatul Parlamentului.

In ceea ce il priveste pe Ilan Laufer, cel care a fost nominalizat sa ocupe portofoliul de la Ministerul Dezvoltarii, dar a fost respins de presedintele Klaus Iohannis, Ponta a aratat ca acesta s-a lasat manipulat de Codrin Stefanescu, "un fost colaborator al lui Vadim Tudor".

"In campania din 2014, eu, personal, si PSD am gresit foarte tare - si imi pare rau pentru asta - discutand de etnia contracandidatului, de faptul ca domnul Klaus Iohannis e etnic german. Am gresit foarte tare. Cred ca multi oameni s-au enervat pe ceea ce am spus eu sau ce au spus cei din PSD si s-au dus sa voteze in turul 2 contra mea, tocmai pentru ca romanii, spun eu, voiau un presedinte bun, competent, nu ii interesa etnia. Eu am invatat din acea greseala si in general incerc sa nu fac aceeasi greseala de doua ori. Speram sa fi invatat si PSD-ul, dar ceea ce s-a intamplat ieri a fost mult mai rau. Ilan Laufer mi-a creat mereu impresia unui om civilizat, decent, destept. Faptul ca ieri s-a lasat manipulat de un fost colaborator al lui Vadim Tudor, care i-a scris textul si a vorbit in numele unui fost colaborator al lui Basescu, de la sediul PSD, este o mare greseala pentru el si un monstru pe care nu trebuie sa-l lasam sa fie reinviat in societatea romaneasca"
, a mentionat Ponta.

Ponta, despre respingerea Adinei Florea de la sefia DNA: Mi se pare o decizie normala

Ponta considera normala decizia sefului statului Klaus Iohannis de respingere a propunerii de numire a Adinei Florea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, scrie Agerpres.

"Mi se pare o decizie normala. Ce mi se pare cel mai rau este faptul ca noi nu reusim sa reparam lucruri care merg prost si le distrugem si mai tare. Asa cum doamna Kovesi a distrus ideea de anticoruptie in Romania, domnul Dragnea a distrus ideea de lupta impotriva abuzurilor. Asa ca nu mai avem nici anticoruptie si avem in continuare abuzuri si, dupa cum vedeti, de doi ani ne invartim in jurul cozii pentru ca oamenii care ar trebui sa rezolve lucrurile si sa le repare sunt interesati doar de viata si de pielea lor si nu de ceea ce se intampla in ansamblu. Eu cred ca trebuie sa avem un DNA puternic si un DNA care sa nu mai comita abuzuri, cum s-au comis in vremea doamnei Kovesi. Nu avem nici un DNA puternic si nu am oprit nici abuzurile. (...) Cred ca cei care au furat si care iau mita si care vand Romania, cum se intampla si azi cu Fondul Suveran, sa ajunga in inchisoare, iar cei nevinovati nu trebuie sa aiba probleme. Nu am ajuns acolo si e pacat"
, a declarat Ponta, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a Adinei Florea in functia de procuror-sef al DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.