Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, sustine ca Ilan Laufer se foloseste de Holocaust pentru agenda politica a PSD, reamintind ca Lia Olguta Vasilescu a negat contributia maresalului Ion Antonescu la Holocaust.

"Klaus Iohannis este antisemit, domnule Laufer? Aflati ca Olguta Vasilescu, colega dvs. de partid si de guvern, a declarat in Parlamentul Romaniei ca Maresalul Ion Antonescu a fost un erou al neamului. A negat contributia lui masiva la Holocaust, ba chiar a spus ca ar fi salvat evreii romani.

De colega dumneavoastra care apara statuile ridicate in cinstea unui criminal de razboi si aliat al lui Hitler ce parere aveti, domnule Laufer? Nu cumva ea este antisemitul pe care il cautati? Este mizerabil si cinic ce faceti! Va folositi de Holocaust pentru agenda politica a PSD.

Cititi tot discursul ei daca nu ma credeti si poata intelegeti ca Presedintele v-a refuzat pe motiv de incompetenta, nu de antisemitism. Asta a declarat doamna deputat Olguta Vasilescu pe data de 4 iunie 2002 de la Prezidiul Camerei Deputatilor, impotriva ordonantei care interzicea simbolurile fasciste, rasiste sau xenofobe:

"Domnisoara Lia Olguta Vasilescu:

Stimati colegi,
Organizatia de generali 'Romania Mare' a omagiat sambata, 1 iunie a.c., personalitatea Maresalului Ion Antonescu, prin depunerea unei coroane de flori la singura statuie a eroului care nu a fost inca demolata, cea aflata in curtea Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena.'

'Ordonanta nr.31/2002, o insulta la adresa oricarui roman, nu urmareste altceva decat o lupta cu statuile ridicate in memoria eroilor neamului. Mai mult, desi nimeni nu i-a cerut-o, Adrian Nastase l-a numit pe Maresalul Antonescu criminal de razboi, dand o palma nemeritata intregii armate romane.'

'Maresalul Antonescu, cel care a salvat zeci de mii de evrei, carora le-a dat pasapoarte semnate in alb pentru a putea ajunge in Palestina...'

'maresalul Antonescu, cel care a luptat pentru ca Romania sa se afle in granitele ei firesti...'

Citeste si:
Iohannis: Pericolul revenirii atitudinilor xenofobe și antisemite...
Klaus Iohannis: „Guvernul să...

Poate va mai ganditi, domnule Laufer, pana maine. Va cereti scuze pentru ineptiile spuse in fata presei si va intoarceti la o munca mai putin solicitanta decat cea de ministru", a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.