Premierul Viorica Dancila a declarat, luni, ca modificarile operate la nivelul Cabinetului au fost facute pentru ca "intotdeauna este loc de mai bine", iar Executivul trebuie sa raspunda "unor provocari noi".
"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - am propus revenirea unui fost ministru in echipa guvernamentala, este vorba despre domnul Ilan Laufer. Ministerul Apararii Nationale - dupa cum stiti, Mihai Fifor si-a dat demisia si se va ocupa de departamentele din cadrul partidului. In aceasta situatie vreau sa-i multumesc domnului Mihai Fifor pentru activitatea sa, lasa un minister la cheie, iar la acest minister l-am propus pe Gabriel Les, care a mai avut functia de ministru al Apararii Nationale", a informat Dancila, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, potrivit jurnalul.ro.

Lia Olguta Vasilescu are capacitatea de a duce la bun sfarsit proiecte majore

"Am vazut ca are capacitatea de a duce la bun sfarsit proiecte majore pentru Romania, ma refer la Legea salarizarii, Legea pensiilor. Aceasta capacitate, dublata de experienta in domeniul administratiei, cred ca o face pe doamna Lia Olguta Vasilescu un candidat foarte bun pentru acest portofoliu. Speram ca succesul pe care l-a avut in cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale sa fie reflectat si in cadrul Ministerului Transporturilor. Ministerul Muncii si Justitiei Sociale este un minister care a ramas vacant in urma numirii doamnei Olguta Vasilescu la Ministerul Transporturilor. Am propus pentru acest minister pe Marius Budai. Acesta este seful Comisiei pentru buget-finante si banci, iar acest lucru este dublat si de experienta pe care o are in domeniul social. A fost director executiv la Casa de Pensii Botosani si, de asemenea, director al Agentiei judetene pentru prestatii sociale Botosani", a mentionat prim-ministrul.

Potrivit Vioricai Dancila, la Ministerul Economiei era nevoie de o persoana cu autoritate.

"La Ministerul Economiei nominalizarea este Nicolae Badalau. Am considerat ca este nevoie de o persoana cu autoritate, pentru a accelera activitatea in acest domeniu deosebit de important", a spus Dancila.

Urmatoarea echipa guvernamentala o sa fie una care sa aduca plusvaloare

"Acestea sunt cele opt modificari in cadrul echipei guvernamentale, sper ca urmatoarea echipa guvernamentala sa fie o echipa care sa aduca plusvaloare. Vreau sa mentionez inca un lucru, vreau sa multumesc tuturor colegilor cu care am lucrat in echipa guvernamentala. A fost echipa guvernamentala implicata si am vazut acest lucru prin rezultatele obtinute, prin cresterea economica de 4,3% in trimestrul III al anului 2018 fata de anul trecut", a sustinut Dancila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.