Presedintele PES Activists Romania, Victor Negrescu, a declarat sambata, la Timisoara, ca tara noastra este pregatita pentru a prelua Presedintia Consiliului Uniunii Europene, toate elementele fiind in grafic.

"Eu am predat lucrurile aproape finalizate, chiar finalizate in mare parte, si ma refer atat la dimensiunea politica, cat si la cea logistica. Pe partea politica, chiar in ultima sedinta de Guvern la care am participat am aprobat planul nostru de lucru, prioritatile noastre, documentul strategic al tuturor presedintiilor si am predat practic toate lucrurile organizate in acest sens, inclusiv discutiile la nivel de trio, alaturi de Finlanda si Croatia. Pe partea logistica avem locatiile, traseele, manualul de identitate, logoul presedintiei, toate elementele clar definite", a afirmat Negrescu, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca, in acest an, au existat declaratii ale Executivului si ale reprezentantilor partidelor de guvernamant care au spus foarte clar ca Romania este pregatita, iar pe 6 noiembrie presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca "Romania se pregateste pentru o presedintie rezonabila". "In acel moment, toata lumea era de acord ca suntem pregatiti pentru aceasta perioada extrem de importanta pentru tara noastra", a spus Negrescu.

Potrivit lui Victor Negrescu, Romania si Comisia Europeana trebuie sa lucreze impreuna in ceea ce priveste atragerea banilor europeni.

"Acest lucru trebuie sa fie o prioritate pentru noi, pentru tara si cred ca aceste fonduri europene sunt compatibile si cu resursele pe care le aducem din mediul privat. Trebuie sa gasim solutia de echilibru, cred ca trebuie sa trecem peste dispute, peste mize personale si sa ne concentram pe ceea ce este important pentru tara. Mi-as dori, intr-adevar, ca, in acest sens, colegii care se ocupa de atragerea fondurilor europene sa prezinte aceste detalii opiniei publice, ce probleme intampina, ce ar trebui sa faca pe mai departe si sa venim, cu totii, cu solutii constructive. Avem nevoie sa nu pierdem acesti bani europeni si toata lumea sa se implice astfel incat resursele europene sa vina la noi in tara si sa poata fi accesate de potentialii beneficiari", a detaliat Negrescu.

Demisia din functia de ministru pentru Afaceri Europene a survenit consultarilor in interiorul partidului

"Am fost foarte clar, am considerat ca (...) pentru a-mi duce mandatul la capat trebuie sa pot avea la dispozitie toate mijloacele pentru a face lucrurile cat mai bine si a indeplini aceasta misiune asa cum am facut-o si pana atunci, cu anumite standarde si exigente profesionale si respectand tot ceea ce inseamna pentru mine valorile comune si cutumele si traditiile europene", a explicat social-democratul.
Citeste si:
Laura Codruta Kovesi, dupa votul din Consiliul UE:...
Laura Codruta Kovesi, dupa...

In prezenta a circa trei sute de activisti din tara, Victor Negrescu, impreuna cu organizatia pe care o conduce, PES activists Romania, a lansat sambata, la Timisoara, campania de informare "Democratia europeana", cu scopul de a pregati viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, de a informa cetatenii despre miza acestui scrutin si pentru a-i implica pe cetateni in tot ceea ce inseamna procesul decizional european.

"Vom discuta despre ce inseamna procesul decizional european si cu aceasta ocazie lansam si un mesaj de sprijin pentru parcursul european al Romaniei, reiterand inca o data ca Stanga romaneasca a contribuit la ceea ce inseamna integrarea tarii noastre in UE. Vom face referire in discutiile noastre la faptul ca Stanga romaneasca a creat consensul de la Snagov, care a dus la integrarea Romaniei in UE, a permis finalizarea negocierilor de aderare si ca in continuare Stanga romaneasca poate fi o forta constructiva care poate permite ca Romania sa fie si mai puternica in UE, fiind, in acelasi timp, puternic atasata de valorile comune", a conchis Victor Negrescu.

Citeste si:
Negrescu, despre aderarea României la Schengen: „Se discută trei...
Negrescu, despre aderarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.