Politica17 Noiembrie 201814:42

Lectura de 2 minute

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sambata, la Sighetu Marmatiei, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul PSD-ALDE nu a lansat nicio investitie din banii imprumutati de la banci, in ultimii ani.
"Pana astazi, de la preluarea guvernarii, PSD-ALDE au contractat credite in valoare de 18,5 miliarde de euro, fara ca din banii acestia sa se construiasca un tronson de autostrada sau un tronson de cale ferata, sa se asigure navigabilitatea pe Dunare, sa construiasca un spital regional. Banii au fost tocati pe subventii, pe pomeni sociale si pe plati in sectorul public, care nu aduc niciun fel de dezvoltare Romaniei. Cu siguranta, starea bugetului este critica, lucru care, de altfel, este relevat in opiniile exprimate de toti specialistii, iar cresterea deficitului bugetar, cresterea datoriei publice nu reprezinta altceva decat o povara pe umerii nostri, ai fiecarui cetatean, o povara pe care va trebui sa o ducem 10, 15, 20 de ani de acum inainte, iar daca nu reusim sa dam jos de la putere acest Guvern aceasta povara va creste", a sustinut Orban, potrivit Agerpres.

Bancile au tot interesul sa imprumute Guvernul pentru ca randamentele la termen sunt eficiente

"Bancile vor acorda credite, bancilor le convine sa dea credite Guvernului, pentru ca stiu ca Guvernul isi plateste datoriile. Ba chiar le convine sa dea, pentru ca Guvernul se imprumuta la 5,6 - 5,7 randament la titluri, ceea ce reprezinta un cost al finantarii extrem de mare si bancilor le convine sa crediteze Guvernul, decat sa dea 1.000 de credite la 1.000 de companii sau 10.000 de credite la 10.000 de persoane fizice, astfel incat sa foloseasca banii deponentilor. (...) Pentru Guvern este rau este ca a ajuns in situatia sa se imprumute pentru a face fata unor cheltuieli pentru care nu are veniturile necesare", a spus Ludovic Orban.

Presedintele PNL participa, la sfarsitul acestei saptamani, la cursurile Scolii Memoriale "Gh. I. Bratianu", organizata anual in Sighetu Marmatiei, eveniment politic aflat la a XI-a editie. In cursul diminetii de sambata, Ludovic Orban si cursantii s-au deplasat la Cimitirul Saracilor pentru a depune o coroana de flori si a pastra un moment de reculegere in memoria celor morti in temnita din Sighet, in perioada comunista.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.