Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca raportul MCV nu este un act juridic, motiv pentru care nu poate fi atacat sau contestat in Justitie.

"Raportul MCV nu este un act juridic, atentie! El contine niste recomandari. Deci el nu poate fi atacat sau contestat in Justitie, ca sa ne lamurim. Sigur ca o sa le spun, dar cred ca cine a vorbit poate nu a fost suficient de atent la exprimare. (...) El ar putea sa fie, sa presupunem, supus unei analize si eventual contestat. Dar o astfel de decizie nu este luata. (...) Ca sa nu facem confuzii. Nu am discutat inca despre o astfel de posibilitate. (...) M-am vazut aseara cu domnul Dragnea, dar nu am discutat acest subiect", a raspuns liderul ALDE, chestionat cum comenteaza posibilitatea ca PSD sa conteste raportul MCV la Curtea Europeana de Justitie.

Tariceanu este de parere ca recomandarile facute de Comisia Europeana ar trebui analizate.

"Si cred ca trebuie facuta o discutie mai aplicata cu cei de la Comisie, cu responsabilii pe MCV. Am vazut o serie de inadvertente, si ma gandesc ca avand in vedere abordarea diferita dintre noi si functionarii de la Comisie, cand vorbesc de noi ma refer mai degraba la Parlament, stau si ma intreb urmatorul lucru: Cum este respectata suveranitatea Parlamentului in momentul in care intervin niste functionari de la Comisie care n-au niciun fel de legitimitate? Pot ei prin solicitarile pe care le fac sa infranga vointa Parlamentului si suveranitatea? Doi - probabil ca in aceasta disputa ar fi util, asa cum am discutat mai demult, sa constituim o comisie formata din experti in drept roman si strain care sa analizeze toate aceste lucruri, pentru ca din ceea ce am vazut pana acum abordarea Comisiei este una clar subiectiva. Nu tine cont de foarte multe elemente pe care le-am prezentat si le-am justificat cum era, de exemplu, chestiunea revocarii si numirii procurorilor de rang inalt - e unul din exemplele la care am facut referire si cred ca lucrurile acestea trebuie lamurite"
, a completat el, citat de romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.