Presedintele Klaus Iohannis are "obsesii" referitoare la demisia guvernului inca din 2016 si, prin ceea ce face in prezent, aduce deservicii majore tarii, a afirmat luni liderul PSD, Liviu Dragnea.

El s-a referit la declaratiile de luni ale presedintelui Iohannis, potrivit carora "necesitatea politica este inlocuirea acestui accident al democratiei romanesti care este Guvernul Dragnea-Dancila".

Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Iohannis, Dragnea a spus: "Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are aceste obsesii din noaptea alegerilor din decembrie 2016. Sa-mi spuneti daca vorbesc prea urat despre el".

El a aratat in continuare ca "sunt din ce in cel mai multi romani care se lasa pacaliti de minciunile lui Iohannis.

"De doi ani tot a spus ca nu sunt bani de pensii, ca nu se pot acorda facilitati fiscale in acelasi timp cu cresteri de pensii si cu cresteri de salarii, ca nu o sa ne incadram in deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste. Timpul si realitatea au dovedit ca ceea noi am spus si ne-am angajat sa facem prin programul de guvernare s-a realizat. Asa se va intampla si acum, din punct de vedere al guvernului - lucru recunoscut si de secretarul general al Comisiei Europene la intalnirile pe care le-a avut cu guvernul, cu ministri, guvernul este pregatit sa gestioneze cu succes presedintia Consiliului Uniunii Europene. Ceea ce face Klaus Iohannis, si nu numai el, aduce deservicii majore acestei tari, pentru ca incearca sa induca atat la nivelul opiniei publice din Romania, cat si la nivelul opiniei publice internationale, ca guvernul din tara lui nu este pregatit sa gestioneze aceasta presedintie, neavand niciun fel de proba, de dovada in sensul acesta. Si ceea ce face este incalificabil din partea unui sef de stat", a spus presedintele Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

Guvernul Dancila - Dragnea, un "accident al democratiei" care trebuie inlocuit

"De la 1 ianuarie 2019, Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, o pozitie extrem de importanta, o pozitie extrem de onoranta, o pozitie extrem de solicitanta mai ales pentru Guvern. Parerea mea este ca nu suntem pregatiti pentru asa ceva. Acum cateva saptamani am fost intrebat de jurnalisti si am spus ca vom face fata rezonabil, dar numai ca intre timp lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai inteleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui sa se ocupe de chestiunile europene pleaca sau sunt demise si in acest fel ne trezim in ceasul al 12-lea total, total nepregatiti. Si cred ca din pacate si acuma, in ultimul moment, necesitatea politica este inlocuirea acestui accident al democratiei romanesti care este Guvernul Dragnea - Dancila. Nu exista nicio perspectiva de buna guvernare. Nu exista nicio perspectiva de buna implicare in afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave", a afirmat seful statului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.