In urma demisiei ministrului delegat pentru Afaceri Europene, ministrul de Finante a sustinut ca "un astfel de gest nu se justfica, tocmai pentru ca trebuie sa demonstrezee ca are un rol de mediator".

"La sedinta de guvern de ieri, la finalul agendei, au fost discutii legate de presedintia de anul viitor a Romaniei la Consiliul UE, ocazie cu care s-au discutat cateva aspecte si nu inteleg dupa aceasta discutie de ce un astfel de gest. Domnul ministru Negrescu a avut din partea intregului guvern tot sprijinul pentru a coordona acest rol extrem de important si presedintia, trebuie sa se inteleaga foarte clar...nu este vorba de o persoana, e vorba de un guvern al unei tari, de tara noastra ca ansbmlu. Nu vad de ce o astfel de actiune.

Sa faci un astfel de gest ca om poltic care ai o sansa unica in viata, sa coordonezi o astfel de presedintie, arata clar ca e vorba, poate, si de imaturitate din punct de vedere politic. Nu inteleg ce l-a nemultumit. Si daca l-ar fi nemultumit ceva, un astfel de gest nu se justfica, tocmai pentru ca trebuie sa demonstrezee ca are un rol de mediator. Presedintia noastra, anul viitor, asta presupune – un rol de mediator la masa tuturor consiliilor de ministri, sa gasesti acea cale ca sa ajungi la un compromis, sa inchizi dosarele de pe agenda presedintiei Consiliului, dosare sensibile unele dintre ele. Un astfel de gest arata ca nu s-a inteles foarte clar ce inseamna rolul de ministru, rolul de coordonator pe presedintia Consiliului, ce inseamna si juramantul pe care l-ai dat ca ministru cand ai fost numit, juramant dat pe Biblie si pe Consititutia Romaniei", a spus Teodorovici la Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.