Presedintele PNL Ludovic Orban sustine ca liberalii vor demara, la Senat, procedura de revocare din functie a sefei Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

"Este un caz similar cum a fost decizia ASF de a interzice, de a-i retrage licenta profesionala acelei angajate care a semnalat intentia Guvernului de nationalizare a pilonului II de pensii si care din fericire a reusit sa castige in instanta si sa anuleze aceasta decizie ticaloasa. De la inceputul preluarii, de la inceputul guvernarii unul dintre principalele obiective pe care le-a urmarit coalitia Dragnea – Tariceanu, a fost aceea de a pune in fruntea institutiilor publice slugi politice care sa transforme institutiile publice intr-un instrument de reprimare a opozitiei din societate.

Evident, nu numai ca cerem demisia conducerii acestei autoritati, dar vom si initia procedura de revocare, chiar daca ea nu are foarte mari sanse, dar noi o vom initia pentru ca este inadmisibil, este un atac impotriva libertatii de exprimare, este un atac libertatii mass-media ca o autoritate a statului sa isi permite sa solicite unei institutii media sa isi divulge sursele de informatii si, mai ales , prin acest demers, de fapt, sa transmita un semnal de intimidare catre toti jurnalistii independenti, catre toti jurnalistii care exprima opinii critice fata de actuala putere", a declarat liberalul, citat de hotnews.ro.

Aceasta declaratie sutvine dupa ce sefa ANSPDCP a transmis publicatiei Rise Project o notificare in care solicita divulgarea surselor in cazul anchetei #TeleormanLeaks, mentionand ca acestia risca penalitati de 20 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.