USR sustine ca Senatul a dezbatut joi doua propuneri legislative ale formatiunii de modificare a legilor electorale, initiative menite sa impulsioneze participarea romanilor la viata politica a tarii lor, indiferent de locul in care isi au domiciliul si ca, de fapt, PSD-ALDE nu vor ca romanii din diaspora sa participe direct la viata politica a Romaniei.

"Prima propunere legislativa, ar fi permis inregistrarea candidaturii pentru alegerile parlamentare din Romania in baza pasaportului romanesc, ca alternativa la cartea de identitate si depunerea la dosarul de candidatura a dovezii indeplinirii conditiei domiciliului in tara, obligatoriu pentru validarea mandatului, pana in preziua alegerilor.

A doua propunere legislativa propusa de USR de modificare a legilor electorale viza posibilitatea romanilor care locuiesc in strainatate de a vota in cadrul alegerilor parlamentare pentru circumscriptia electorala din tara, unde au domiciliul.

«Masurile propuse au ca obiectiv sa-i incurajeze pe romanii stabiliti in strainatate sa se implice in viata politica din tara in doua directii: in a-si alege reprezentanti destoinici, care sa faca treaba in Parlament pentru comunitatile din care au plecat si unde vor sa revina si, de ce nu, direct in actul politic de legiferare si reprezentare din Parlamentul national. Actuala putere arata, inca, o data ca-si intoarce fata de la romanii care locuiesc in strainatate», transmite senatorul USR de diaspora Radu Mihail.

Propunerile legislative urmeaza sa intre la vot, in plenul Senatului, luni 12 noiembrie 2018", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.