Deputatul USR Stelian Ion a declarat, miercuri, ca Romania a facut pasi inapoi in lupta impotriva coruptiei si este "pe un drum gresit", iar semnalele de alarma din partea organismelor europene sunt "ignorate" de Puterea actuala.

"Era de anticipat (draftul rezolutiei Parlamentului European - n.r.), din pacate, pentru ca Romania a facut pasi inapoi in lupta impotriva coruptiei. Dimpotriva, s-a atacat Justitia din toate directiile si lucrul asta nu poate decat sa ne intristeze, pentru ca eram la inceputul anului 2017 la un pas de ridicarea MCV si, dintr-odata dupa atatia ani de pasi inainte, ne-am intors exact pe sensul opus si am inceput sa alergam inapoi, exact cum spunea domnul Timmermans", a afirmat Stelian Ion, la Parlament, potrivit jurnalul.ro.

El a adaugat ca Puterea actuala considera semnalele de alarma din partea organismelor europene ca acte inamicale, si de asemenea, Romania este capturata de o banda de infractori si este foarte pacat ca se intampla asa, dar lucrurile nu vor ramane asa.

"Noi alergam in contrasens si problema principala este ca toate aceste semnale de alarma sunt trase de organismele europene, de Comisia Europeana, de Parlamentul European, de GRECO, de Comisia de la Venetia. Vedeti, nu este doar un singur organism european, sunt atatea care spun toate acele lucruri. Nu poate fi vorba de o conspiratie impotriva Romaniei, sa ne venim in fire totusi. Este vorba despre faptul ca suntem pe un drum gresit si toate aceste semnale de alarma sunt ignorate de puterea actuala, dimpotriva toate aceste semnale de alarma sunt considerate ca acte inamicale sau ca acte de adversitate, impotriva Romaniei.

Parlamentul European se declara "profund ingrijorat" de reforma legislatiei judiciare si penale din Romania si "condamna interventia violenta si disproportionata a fortelor de politie in timpul protestelor de la Bucuresti" din luna august, se arata intr-un proiect de rezolutie privind statul de drept in Romania", mai spus deputatul USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.