UDMR solicita urgentarea adoptarii unui nou Cod administrativ si spera ca decizia de marti a CCR, care a declarat neconstitutionala legea, va fi doar "un obstacol temporar".

"Parlamentul trebuie sa dezbata un proiect de lege revizuit, in urma motivarii oficiale a CCR, deoarece fiecare grup politic intelege necesitatea adoptarii unui nou Cod administrativ", a afirmat Cseke Attila, potrivit Hotnews.ro.

Senatorul UDMR a adaugat ca, in urma propunerilor Uniunii, noul Cod Administrativ ar fi stabilit regulile unui sistem de administratie publica mult mai modern, care sa garanteze si sa extinda drepturile existente de folosire a limbii materne si sa reglementeze procesele specifice de descentralizare.

Legea privind Codul administrativ - care prevede acordarea de pensii speciale pentru alesii locali - este neconstitutionala, a decis, marti, Curtea Constitutionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.