"Am o opinie si o voi face cunoscuta la momentul potrivit, dar astazi inca nu m-as referi la aceste spete. Insa, in ansamblu, se contureaza un comportament, o abordare a acestui ministru al Justitiei, pe care as clasifica-o eu pe langa lege, in privinta propunerilor si de numire, si de revocare”, a spus presedintele tarii, referitor la propunerea de numire a Adinei Florea la sefia DNA si de revocare a lui Augustin Lazar din functia de procuror general.


"Revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru cu un corolar la fel de aiuritor, cu povesti, cu manipulari publice... penibila faza! Suntem in situatia in care momentan s-a inceput un demers judiciar si va spun de pe acum, ca sa nu fie speculatii, pana cand judecatorii nu vor da un verdict final nu am de gand sa fac nimic in aceasta chestiune”, a mai spus seful statului astazi.

„Despre speta revocarii am mai vorbit, procurorul general Lazar a facut si face treba buna, mi se pare total gresita solicitarea de revocare, gresita din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva atunci cand va fi situatia de asa natura. Aici foarte clar ne aflam intr-o zona in care infractorii incearca sa acapareze justitia si pe cine nu vor putea acapara, sau unde vad ei ca nu au sanse, vor sa-i indeparteze”, a mai spus Klaus Iohannis.