Klaus Iohannis l-a criticat foarte dur pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru propunerea de revocarea a procurorului general, Augustin Lazar.

"Am o opinie si o voi face cunoscuta la momentul potrivit, dar astazi inca nu m-as referi la aceste spete. Insa, in ansamblu, se contureaza un comportament, o abordare a acestui ministru al Justitiei, pe care as clasifica-o eu pe langa lege, in privinta propunerilor si de numire, si de revocare”, a spus presedintele tarii, referitor la propunerea de numire a Adinei Florea la sefia DNA si de revocare a lui Augustin Lazar din functia de procuror general.

"Revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru cu un corolar la fel de aiuritor, cu povesti, cu manipulari publice... penibila faza! Suntem in situatia in care momentan s-a inceput un demers judiciar si va spun de pe acum, ca sa nu fie speculatii, pana cand judecatorii nu vor da un verdict final nu am de gand sa fac nimic in aceasta chestiune”, a mai spus seful statului astazi.

„Despre speta revocarii am mai vorbit, procurorul general Lazar a facut si face treba buna, mi se pare total gresita solicitarea de revocare, gresita din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva atunci cand va fi situatia de asa natura. Aici foarte clar ne aflam intr-o zona in care infractorii incearca sa acapareze justitia si pe cine nu vor putea acapara, sau unde vad ei ca nu au sanse, vor sa-i indeparteze”, a mai spus Klaus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.