Tudorel Toader a declarat, luni, cu privire la actiunea in instanta a lui Augustin Lazar prin care contesta procedura de revocare din functia de procuror general, ca „accesul la Justitie este garantat pentru orice persoana”.

"In Romania, accesul la Justitie este garantat pentru orice persoana. Fiecare, daca e nemultumit, si sigur ca dansul e nemultumit, are dreptul sa se adreseze unui judecator. Problema este sa nu abuzam de dreptul acesta desi, din pacate, multi abuzeaza. Astazi voi face o declaratie mai cuprinzatoare privind legalitatea de numire a procedurii in functia de procuror general. Uitati-va pe anuntul procedurii de selectie a candidatului pentru procuror general. Acolo se prevad conditiile legale", a spus Toader, potrivit Hotnews.ro.

Toader a afirmat ca pe data de 16 martie 2016, cand s-a inchis termenul de inscriere dosarul candidatului Lazar avea 2 piese: declaratia de intentie si un CV.

"Nu exista nimic in plus. Comparati cererea si CV-ul cu cerinta din anuntul de declansare a procedurii, care nu pica. Eu, daca eram ministru al Justitiei la momentul acela intrebam cate dosare avem? Patru. Sunt complete? Unul nu e complet, la revedere. Nu ma apuc eu ca ministru sa caut sa completez dosarele unui dintre candidati", a mai spus ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.