Europarlamentarul Monica Macovei sustine, intr-o postare pe Facebook, ca procedura de revocare a procurorului general ar trebui intrerupta, iar actualul ministru al Justitiei ar trebui anchetat pentru un posibil fals.

"Procedura de revocare a procurorului general ar trebui intrerupta, iar Toader sa retraga raportul de evaluare, pentru ca a manipulat opinia publica. Toader ar trebui anchetat pentru un posibil fals.

Toader a creat si a mentinut cu rea-credinta, timp de o saptamana, o situatie de confuzie, pacalind opinia publica atunci cand, la raportul de evaluare a procurorului general, s-a referit la o odonanta de clasare semnata de «procurorul Lazar».

Minciuna a fost descoperita: ordonanta de clasare era semnata de procurorul Cristian Lazar, nu de procurorul general Augustin Lazar. A apelat Toader la un fals pentru a-si crea un motiv pentru revocarea procurorului general? Acest aspect trebuie anchetat penal de indata.

Toader a mentinut constient ambiguitatea, a lansat teme false de dezbatere, toate bazate pe un posibil fals comis chiar de el. O confuzie de nume nu este nici credibila, si nici acceptabila la un ministru, Toader trebuia sa stie numele acelui procuror care a emis rezolutia de clasare in dosarul Iohannis si ca nu este actualul procuror general.

Retail jobs

Este inacceptabil ca Romania sa aiba un ministru al Justitiei care face orice, imoral sau ilegal, pentru a indeplini ordinele grupului de crima organizata care conduce tara si care, evident, vrea sa scape de un procuror general independent.

Cariera unui magistrat nu poate fi decisa prin exprimari echivoce si insinuari bazate pe un fals. De aceea, raportul de evaluare si propunerea de revocare a procurorului general Augustin Lazar trebuie retrase, fiind cel putin ilegale", a scris Monica Macovei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.