Procurorul Cristian Lazar, cel care a emis rezolutia de clasare pentru Iohannis in 2014, a declarat, ca acel document nu avea ce sa caute in dosarul de candidatura al lui Augustin Lazar, iar persoana care a pus acolo rezolutia trebuie sa raspunda.

"Cine a pus-o acolo trebuie sa raspunda. Acest document nu avea ce sa caute acolo", a declarat procurorul Cristian Lazar, potrivit Hotnews.ro.

Procurorul a precizat, in ceea ce priveste rezolutia, ca prin acest act a clasat plangerea unui petent, Marius Marinescu, facuta pe numele lui Klaus Iohannis. Prin acelasi document, Cristian Lazar a disjuns cauza cu privire la doi consilieri locali, Hans Klein si Helmut Lerner, pentru conflict de interese.

Procurorul a mai adugat faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu l-a favorizat in niciun fel pentru solutia de clasare.

"Cu ce sa ma favorizeze? Cu o functie pentru a carei propunere nu o facea el?”, s-a intrebat, retoric, Cristian Lazar, care a precizat ca a fost propus adjunct la Sectia de urmarire penala si criminalistica la Parchetul General de fostul ministru Raluca Pruna, cu avizul unanim al Sectiei de procurori a CSM.

Tudorel Toader l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazar ca a fost numit in functie dupa ce a dat o ordonanta de clasificare a unui dosar al presedintelui Klaus Iohannis.

Citeste si: Ministerul Justitiei: In dosarul de candidatura al lui Lazar s-a identificat o ordonanta de clasare pe numele lui Iohannis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.