Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca i se pare sfidator si scandalos ca ministrul Justitiei sa initieze revocarea procurorului general inainte de preluarea Presedintiei Consiliului UE. Din punctul lui de vedere, astfel de lucuri nu fac decat sa calce in picioare interesul Romaniei.
"Mi se pare de-a dreptul sfidator si scandalos ca dupa punctele de vedere decise in plenul Comisiei de la Venetia, inainte de raportul MCV, sub existenta riscului initierii si adoptarii unei rezolutii impotriva Romaniei in Parlamentul European, cand ai perspectiva preluarii Presedintiei Consiliului UE, sa initiezi ca ministru al Justitiei, din comanda liderului partidului de guvernamant, o asemenea procedura cum este procedura de revocare a procurorului general fara niciun fel de motivatie solida este de fapt o sfidare la adresa interesului fundamental al Romaniei, care este acela de a-si consolida pozitia la nivelul UE, de a avea o Presedintie a Consiliului UE plina de succes, care sa imbunatateasca perceptia Romaniei la nivelul UE.

Or, sa faci astfel de lucruri nu inseamna altceva decat sa sfidezi bunul simt si sa calci in picioare interesul Romaniei si interesul general al fiecarui roman
", a spus Orban la conferinta "Drumul catre Sibiu - Un pas mai aproape", organizata la Bucuresti de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania., potrivit Jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.