Fostul presedinte Traian Basescu a lansat sambata un atac la adresa unor oficiali olandezi, printre care premierul Olandei, Mark Rutte, si prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, acuzand faptul ca acestia, prin pozitiile pe care le-au avut in ultima perioada la adresa Romaniei, ar face presiuni in perspectiva acordarii de catre Guvernul roman a contractului de 1,6 miliarde euro catre firma olandeza Damen.

"Filiera Olandeza - eu nu-i spun filiera mafiota

Cadenta evenimentelor:

1. Pe data de 12 Septembrie 2018 ne viziteaza intempestiv Mark Rute Premierul Olandei care vine pentru cateva ore la Bucuresti pentru a da o declaratie in care spunea ca suntem o tara corupta, deci NU Schengen.

2. Pe 01 Octombrie 2018 in Comisia LIBE a Parlamentrului European, olandezul Frans Timmermans, pulverizeaza pur si simplu Romania printr-un raport despre coruptie si stat de drept, raport impanat cu destule inadvertente;

3. Pe 22 Octombrie 2018 Raportul Final al Comisiei de la Venetia vine si sustine inadvertentele din raportul Timmermans, ba este chiar la un pas sa ceara modificarea Constitutiei . Raportor a fost olandezul Martin Kuijer.

4. Pe 26 Octombrie 2018 compania olandeza Damen, suspectata si anchetata pentru coruptie, se astepta sa primeasca un contract de 1,6 miliarde euro de la Guvernul Romaniei. Decizia a fost amanata pana pe 15 Noiembrie 2018.

Eu nu cred ca „prea cinstitii”, olandezi Mark Rutte, Frans Timmermans si Martin Kuijer, s-au concertat pentru a face presiuni asupra Guvernului Romaniei in perspectiva acordarii contractului de 1,6 miliarde euro catre firma olandeza Damen, mai ales ca aceasta este suspectata si anchetata pentru coruptie.

Nu cred nici ca fotografiile aparute in presa cu Mark Rutte si proprietarul Damen au semnificatie nu...sunt doar asa...ca sa nu gresim castigatorul.

Ma astept ca „prea cinstitii” olandezi Mark Rutte si Frans Timmermans sa acuze Romania de coruptie daca „penalii ” de la Damen ar primi contractul de 1,6 miliarde euro pentru armata.

Daca vrem in Schengen, eliminam olandezii „penali” de la Damen", a scris Traian Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.