Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat vineri ca vrea sa vada de la presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, disponibilitate pentru dialog pe toate recomandarile Comisiei de la Venetia, in contextul in care acesta a propus partidelor un pact care vizeaza sistemul judiciar din Romania.

"Inteleg ca a trimis domnul Calin Popescu-Tariceanu acest material la toate partidele politice. (...) Nimeni nu isi doreste pacte oculte, nimeni nu isi doreste protocoale de niciun fel, dar mi-as dori sa vad ca ALDE duce discutia la alt nivel si nu la aceeasi obsesie pentru un cuvant sau altul. (...) E bine-venita discutia legata de legile Justitiei, insa, daca una va spune la televizor domnul Tariceanu si in practica, in comisia aceea care se va organiza sau in comisia speciala legata de legile Justitiei, alta vor face, tot nu ajungem la nimic. Vreau sa vad de la domnul Tariceanu disponibilitate pentru dialog pe toate recomandarile Comisiei de la Venetia, nu spun ca toate ar trebui implementate, dar macar sa putem sa avem un dialog onest, transparent, constructiv pe acele recomandari, sa nu ma mai trezesc cu initiative din partea sa si a domnului Dragnea legate de protocoale, bagate pe sub masa, trecute la impuse prin comisie", a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca Liviu Dragnea ar trebui sa stea in afara acestor discutii, iar din PSD sa fie prezenti "oameni rationali care mai pot discuta despre Justitie constructiv".

"Daca domnul Dragnea ar fi extras din aceasta ecuatie, cred ca se poate discuta intr-un Parlament asezat un proces legislativ normal si constructiv. E ultimul ceas. Daca noi acum nu reusim sa luam initiativa la care ne-a invitat presedintele Romaniei in serios, si anume aceea de a ajunge la pace sociala, la un dialog, nu stiu daca la un consens, ca e mai greu, dar macar un inceput de dialog, un capat de pod sa-l ridicam, altfel nu vad cum vom avea un inceput de an 2019 cu o presedintie a Consiliului de succes. Si eu am foarte mari dubii referitoare la capacitatea Romaniei si a acestui Guvern de a gestiona presedintia Consiliului", a mentionat ea.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.