Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice, sustine ca abordarea PSD in ceea ce priveste Justitia se radicalizeaza continuu, iar reprezentantii partidului sau ai Guvernului iau decizii tot mai periculoase pentru democratie. De la prestatia din timpul consultarilor de la Cotroceni si pana la decizia ministrului Justitiei de a-l revoca pe procurorul general, Puterea a lovit miercuri Justitia in plin.

Domnul Dragnea a fost insotit la consultarile de la Cotroceni de careul sau de asi anti-justitie, cele mai nepotrivite nume pentru o discutie privind Justitia si statul de drept. Liderii PSD ajunsi in fata Presedintelui sunt persoane consacrate in lupta impotriva DNA si a ideii de anticoruptie. Intelegem de la bun inceput care a fost abordarea PSD in ceea ce priveste aceasta runda de consultari cu Presedintele. Apoi, discursul domnului Tudorel Toader, incheiat cu previzibila propunere de revocare a procurorului general Lazar, a oferit cea mai buna concluzie a zilei.

Cu PSD, ca si cu teroristii, nu se poate negocia. PSD nu e un partid de care sa te desparta o scoala de gandire sau un set de principii. PSD este o organizatie mai degraba pro-infractionalitate, al carei scop este desfiintarea de facto a institutiilor fundamentale ale statului de drept. Metoda? Una rudimentara: inlocuirea celor din functiile de conducere cu oameni subordonati politic.

Ceea ce se obisnuieste intr-un minister nu poate fi aplicat, insa, si in cazul Justitiei. Procurorul general al Romaniei nu poate fi schimbat din functie doar pentru ca Ministrul vrea sa-si demonstreze loialitatea fata de partid si, deci, sa-si continue mandatul. Independenta magistratilor nu e doar un alt slogan electoral pe care PSD sa-l poata anula printr-un simplu gest. E un principiu al statului de drept.

Miercuri, PSD a aratat ca nu are limite, iar democratia nu e suficienta pentru aceasta formatiune. Dar poate ca, macar acum, toata lumea a inteles ca PSD nu e un partid adversar al USR, ci o grupare adversara Romaniei democratice”, a conchis deputatul Dehelean, potrivit unui comunicat al USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.