Presedintele Klaus Iohannis sustine ca cererea de revocare a procurorului general Augustin Toader este „complet inadecvata” si ii cere din nou demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit si va analiza Raportul privind activitatea manageriala de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunerea de revocare din functie a domnului Augustin Lazar.

Presedintele Klaus Iohannis apreciaza activitatea Procurorului General si considera ca cererea ministrului Justitiei este complet neadecvata si de natura sa genereze neincredere in sistem si ingrijorare in randul partenerilor nostri europeni. Modul in care ministrul a prezentat public raportul este unul tendentios si denota intentia acestuia de a subordona politic procurorii.

Se incearca, din nou, acreditarea ideii ca procurorii sunt dusmanii societatii. Or, in reprezentarea intereselor generale ale societatii si in apararea ordinii de drept, procurorii au un rol esential, consacrat expres prin Legea fundamentala. Fac un apel la magistrati sa nu isi piarda increderea in capacitatea societatii romanesti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justitiei de revocare a Procurorului General intareste convingerea Presedintelui Romaniei ca domnul Tudorel Toader trebuie sa plece de urgenta din fruntea ministerului pe care il conduce. Statul roman are obligatia de a proteja ordinea de drept, libertatile si drepturile cetatenilor sai, iar acest lucru nu poate fi infaptuit fara un Minister Public independent si eficient", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.