Europaralmentarul Monica Macovei reactioneaza dupa cererea de revocare a procururorului general, sustinand ca acesta a fost sanctionat pentru ca a spus adevarul, argumentele prezentate de ministrul Tudorel Toader fiind "ridicole si nevalide".

"Toader anunta ca cere revocarea procurorului general si ca pleaca in concediu. Toader ia decizii importante pentru justitie intr-o pauza de o zi intre concedii. Pentru ca Toader anunta, de fapt, deciziile luate de Dragnea si Tariceanu si de grupul infractional organizat PSD&ALDE.

Argumentele lui Toader pentru revocarea procurorului general Augustin Lazar sunt ridicole si nevalide: dl Lazar este acuzat ca a folosit sintagma 'inculpati de rang inalt', ca a criticat modificarile legilor justitiei, ca a criticat decizii ale CCR sau ca are discursuri publice 'cu caracter eminamente politic'. Pe scurt, procurorul general este sanctionat pentru ca a spus adevarul: avem intr-adevar 'inculpati de rang inalt'', modificarile legilor justitiei sunt proaste si subordoneaza politic magistratii si trebuiau criticate exact de procurorul general, iar continutul declaratiilor sale publice nu poate fi evaluat de sluga grupului de crima organizata.

Toader nu spune insa nimic de faptul ca exista un raport al expertilor de la Comisia de la Venetia care indica exact aceleasi probleme pe care procurorul general le-a exprimat public.

Augustin Lazar a spus adevarul despre intentiile politicienilor PSD&ALDE si ale ministrului Toader, aceasta este singura lui vina. Iar coalitia toxica PSD&ALDE nu il mai vrea", a scris Monica Macovei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.