Liviu Dragnea a negat ca ar exista "un troc" intre el si minoritatile nationale, dar sustine ca, "la un moment dat, legea minoritatilor nationale trebuie adoptata".

Intrebat daca in urma a ceea ce s-a intamplat miercuri la votul pe marginea proiectului privind combaterea spalarii banilor relatia PSD cu UDMR "va avea de suferit", Dragnea a spus: "Eu sper ca nu. Au mai fost situatii in care UDMR n-a votat anumite legi".

Chestionat de ce PSD sustine exceptarea de la raportarea la oficiu a datelor din partea fundatiilor si asociatiilor apartinand minoritatile nationale, Dragnea a motivat ca "oricum aceste structuri sunt controlate de alte institutii". El a adaugat ca va trebui adoptata o lege a minoritatilor nationale.

"Si domnul Pambuccian a avut dreptate. Trebuie la un moment dat sa adoptam si legea minoritatilor nationale, pentru ca ei n-au un statut foarte clar definit, ceea ce nu e in regula. Nu poti sa spui clar ca ii consideri ca si fundatii si, de fapt, ei participa la alegeri. Asta a fost motivul pentru care au fost exceptate. Aici nu e vorba de niciun troc politic. (...) Aici nu e niciun troc politic nici cu UDMR-ul. Adica culmea e ca au votat impotriva si avem si troc", a declarat Dragnea, la Parlament.

Intrebat daca Paul Stanescu va fi inlocuit cu Lia Olguta Vasilescu la portofoliul Ministerului Dezvoltarii, Dragnea a raspuns ca "nu s-a discutat nimic pana acum" despre un astfel de lucru.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.