UDMR va discuta la consultarile de la Palatul Cotroceni despre Codul Penal si Codul de Procedura Penala unde au fost probleme sesizate de Comisia de la Venetia si de Curtea Constitutionala.
"Importante in aceasta poveste sunt Codul Penal si Codul de Procedura Penala, nu neaparat legile justitiei deoarece acolo se pot face corectii daca cineva considera ca sunt necesare, dar nu acolo sunt problemele cele mai importante. Din raportul Comisiei de la Venetia si din deciziile CCR s-a conturat ca sunt probleme la Codul de Procedura Penala care ar trebui sa intre in Parlament sau Guvern, prin alte mijloace constitutionale, sa puna de acord cu decizia CCR acest cod, iar atunci vor trebui luate in considerare sugestiile si propunerile din raportul Comisiei de la Venetia care se refera la aceste aspecte importante.

Sunt in acest raport si cateva aspecte care ar necesita amendarea Constitutiei. Cand este vorba de Codul de Procedura Penala, de lupta impotriva coruptiei, impotriva terorismului, a traficului de arme, droguri si persoane, lucrurile trebuie analizate cu mare seriozitate
", a spus Kelemen Hunor, potrivit Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.