Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca peste 70% din electoratul partidului asteapta alcatuirea de liste comune la alegerile europarlamentare cu formatiunea Miscarea Romania Impreuna, condusa de Dacian Ciolos.

"Este (alcatuirea de liste comune cu formatiunea lui Dacian Ciolos - n.r.) una dintre variantele pe care le avem in discutie, pe care le analizam. USR va fi, cu siguranta, in situatia sa propuna o alternativa credibila si consistenta pentru urmatoarele alegeri, cele europarlamentare sunt primul pas. Am discutat cu Dacian Ciolos ieri si despre acest aspect, am discutat despre agenda zilei, dar am discutat si despre varianta de a merge pe liste comune.

Discutia este in ce masura aceste liste comune asigura o importanta mai mare unei grupari asteptate de un numar foarte mare de cetateni. (...) Am facut cateva analize, avem si niste rezultate care arata un procent foarte mare din randul electoratului care ar vrea o Romanie europeana, din randul electoratului nostru, sunt undeva la peste 70% - 75% din electorat care asteapta liste comune. Vom decide, vom vedea. Avem niste date, procentul este undeva la peste 70% minim de cetateni care vad varianta de liste comune ca fiind o varianta credibila pentru viitoarele alegeri", a declarat Barna, citat de jurnalul.ro.

El a tinut sa mentioneze ca pana la acest moment nu s-a pus in discutie daca Dacian Ciolos ar putea fi cap de lista la europarlamentare.

"Vom ajunge sa discutam si aceste aspecte cand discutiile vor fi in pasul acela. In momentul de fata, analizam doar posibilitatea ca USR si Romania Impreuna sa mearga pe liste comune. Dincolo de asta, detalii concrete le vom discuta la intalnirea reprezentantilor celor doua partide in saptamanile viitoare"
, a completat liderul USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.