Miscarea Romania Impreuna (RO+) constata ca promotorii modificarii legilor Justitiei si a codurilor penale au picat lamentabil testul in fata profesionistilor din cadrul Comisiei de la Venetia, se arata intr-un comunicat.

"Odata cu verdictul Comisiei de la Venetia, coalitia PSD-ALDE si-a pierdut ultima urma de legitimitate pentru a mai conduce in mod credibil dezbaterile cu privire la organizarea justitiei si la politica penala a Romaniei.

Concluziile Comisiei de la Venetia sunt devastatoare pentru coalitia PSD-ALDE si marcheaza un punct de cotitura in dezbaterea publica pe temele justitiei, ale statului de drept si ale combaterii coruptiei si a altor forme grave de criminalitate. Desi liderii coalitiei guvernamentale au asigurat cu cinism si rea-credinta cetatenii romani ca modificarile adoptate ar satisface cerintele Comisiei de la Venetia, concluziile recent publicate dovedesc contrariul. Potrivit Comisiei, unanim acceptata drept cel mai important corp european de profesionisti din domeniul justitiei, modificarile adoptate de catre majoritatea guvernamentala din Romania submineaza independenta justitiei si afecteaza grav capacitatea statului roman de a combate coruptia, crima organizata si infractiunile violente.

In acest moment, coalitia guvernamentala este de doua ori discreditata:

  • din punct de vedere juridic, pentru haosul normativ creat si pentru lipsa de profesionalism cu care a impus modificarile legislative;
  • din punct de vedere politic, pentru maniera de legiferare pusa in slujba unor interese infractionale si pentru ignorarea opozitiei magistratilor si a societatii fata de aceste modificari.
Miscarea Romania Impreuna (RO+) considera ca aceia care se fac vinovati de un asalt legislativ brutal, condus in dispretul tuturor argumentelor aduse de asociatii profesionale ale magistratilor, de opozitia politica, de societatea civila si de partenerii externi ai Romaniei, nu mai au caderea sa pozeze acum in reparatori ai dezastrului produs tot de ei", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.