Primarul general Gabriela Firea, impreuna cu o delegatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, efectueaza in perioada 22-27 octombrie o vizita oficiala in capitala Japoniei, Tokyo, informeaza un comunicat al PMB transmis duminica AGERPRES.

In aceasta perioada, primarul Capitalei va avea intrevederi cu inalti oficiali japonezi, impreuna cu care va aborda teme precum managementul traficului, smart-city, planificarea urbana, reducerea riscului seismic, modernizarea sistemului de alimentare cu energie termica, dezvoltarea programului "Energie verde pentru spitale", dar si proiecte comune in domeniul educatiei, arata sursa citata.

Astfel, Gabriela Firea se va intalni cu Yuriko Koike - guvernatorul Metropolei Tokyo, cu Yoshihiko Isozaki - ministrul de stat pentru economie, cu Nobumitsu Hayashi - viceguvernatorul Bancii Japoneze pentru Cooperare Internationala, cu Masafumi Nakada - manager senior la Banca Comerciala Nippon Export and Investment Insurance, dar si cu Yoji Maruyama - ministrul adjunct pentru invatamant elementar si secundar din cadrul Ministerului Educatiei, Culturii, Sportului si Tehnologiei.

Tot in aceasta perioada, edilul-sef va avea o intrevedere si cu reprezentantii companiei japoneze Itochu Corporation, cu care municipalitatea a semnat la sfarsitul anului trecut un memorandum in vederea modernizarii sistemului centralizat de alimentare cu energie termica din Bucuresti.

"Investitia urmeaza a fi asigurata dintr-un imprumut acordat de Guvernul japonez, prin Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, in conditii financiare avantajoase", mai precizeaza PMB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.