Fostul premier Adrian Nastase publica pe blogul sau un memorandum semnat in 2000 de fostul presedinte Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, cu Banca Mondiala, transmite adevarul.ro.

"Din cand in cand, Basescu, in stilul lui obisnuit, mincinos, incearca sa scape de responsabilitatile ce-i revin in dezastrul economiei si infrastructurii romanesti, in timpul mandatelor pe care le-a avut.

Astfel, in Memorandumul semnat de Basescu, in 2000, referitor la intelegerile cu Banca Mondiala, puteti vedea cine este autorul angajamentului incalificabil de privatizare a Petrom si a intregii industrii romanesti.

Angajamentele relativ la Petrom se gasesc la pagina 10 din anexa. Pana acolo despre sare, apa minerala, CFR marfa, eliminarea bancilor de stat din sistemul bancar romanesc, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel si Romgaz. Toate trebuiau instrainate, la fel ca si flota comerciala, despre care opinia publica si mass media par a fi uitat.

Dovada ca Memorandumul ministrului transporturilor de atunci, Traian Basescu, a produs efecte este si includerea acestor conditii in Memorandum de conditii economice si memorandum tehnic cu FMI, din 16 mai 2000, care poate fi accesat pe site-ul FMI", a scris Adrian Nastase pe blogul sau.

Citeste mai mult si vezi documentul aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.