Comisia Nationala de Prognoza (CNSP) a publicat un document in care prezinta motivele pentru care propune cresterea salariului minim inca din 2018. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca se ia in calcul majorarea de la 1 noiembrie, informeaza hotnews.ro.

In propunere se arata:

"1. Cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2080 lei/luna, incepand cu 1 noiembrie 2018.

2. Introducerea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2350 lei/luna pentru angajatii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), incepand cu 1 noiembrie 2018.

3. Cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2350 lei/luna pentru angajatii cu 15 ani vechime, incepand cu 1 noiembrie 2018.

4. Introducerea in Codul Muncii a unui prag minim al raportului salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata /castig salarial mediu brut la cel putin
45% incepand cu anul 2020".

"Dupa analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucreaza la cresterea salariului minim pe economie inca de la finalul acestui an si la diferentierea salariului minim in functie de studii sau vechimea de peste 15 ani", a aratat Olguta Vasilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.