Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca membrii Comisiei de la Venetia au recomandat abrogarea pensionarii anticipate a magistratilor.

"Avizul Comisiei de la Venetia retine solutionarea temporara a problemei pensionarii magistratilor, prin amanarea momentului intrarii in vigoare a solutiei legislative. Se recomanda abrogarea acestei solutii legislative”, scrie, vineri, pe Facebook Tudorel Toader.

Potrivit acestuia, Ordonanta pentru modificarea legilor Justitiei va fi transmisa, in mod formal, catre Comisie pentru emiterea unui aviz.


Ministrul Justitiei a insotit mesajul de o fotografie din sala de sedinta unde se intruneste Comisia de la Venetia la care participa, scrie News.ro.

Comisia de la Venetia s-a reunit, vineri, in sesiune plenara, pentru doua zile, pe ordinea de zi aflandu-se confirmarea avizului preliminar pe tema legilor justitiei din Romania.

Pe agenda provizorie a reununii se mentioneaza ca avizul va fi adoptat cu modificari pentru a reflecta prevedierile Ordonantei de Urgenta adoptate in principiu pentru conformarea cu observatiile comisiei.

De asemenea ar urma sa examineze, in vederea adoptarii, un proiect de aviz referitor la Codul Penal si la Codul de procedura penala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.