USR reclama ca propaganda iliberala si anti-UE a PSD-ALDE incepe sa isi arate tot mai tare efectele toxice.

"Cel mai recent Eurobarometru publicat de Parlamentul European arata ca proiectul european castiga incredere tot mai mare in randul cetatenilor europeni, ajungand la un nivel record pentru ultimele decenii, de 68%. Din pacate, insa, acelasi sondaj arata o scadere brusca de 10% in sprijinul romanilor fata de Uniunea Europeana. Acest fapt se datoreaza exclusiv campaniei denigratoare si propagandei iliberale, nationaliste si eurosceptice promovata de Guvernul Romaniei si de actuala majoritate parlamentara.

USR atrage atentia asupra semnalului deosebit de grav pe care acest sondaj il transmite si ii indeamna pe toti cetatenii romani sa reflecteze cu prioritate asupra efectelor exclusiv pozitive pe care apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana le-a adus in planul dezvoltarii, al libertatii de a circula sau de a se angaja in alt stat membru al Uniunii Europene, precum si in ce priveste modernizarea si democratizarea institutiilor si a societatii, cu rezultate dintre cele mai pozitive in lupta impotriva coruptiei si pentru respectarea principiilor statului de drept", se arata intr-un comunicat al formatiunii.

In egala masura, se avertizeaza asupra beneficiilor pe care UE le acorda tuturor statelor membre prin intermediul fondurilor europene. In Romania.

"Uniunea Europeana a adus cele mai mari beneficii din istorie pentru statul si cetatenii romani. Cetatenii din Romania au luptat incontinuu in ultimii doi ani pentru democratie, stat de drept si pentru apararea valorilor democratice europene. Astazi, sub o guvernare toxica si iresponsabila, cetatenii cad victimele unei propagande si unor manipulari fara precedent. Avem datoria cu totii de a ne lupta cu aceasta campanie pe care PSD si ALDE o duc impotriva intereselor cetatenilor", a transmis Dan Barna.
"Avem nevoie mai mult ca oricand de romanii din diaspora. Cei care au inteles toate beneficiile pe care apartenenta noastra la familia europeana ni le-a adus tuturor, fara exceptie, trebuie sa vorbeasca despre Europa si despre valorile ei si sa lupte impotriva manipularilor care vor sa scoata Romania din Uniunea Europeana. Ei pot sa le explice celor ramasi acasa faptul ca libertatea de miscare si de circulatie a fortei de munca, democratia si statul de drept sunt cele care aduc prosperitate si ca doar in sanul familei europene acestea sunt o realitate!", a sustinut si senatorul USR de diaspora, Radu Mihail.
Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.