Purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal, Ionel Danca, s-a declarat nemultumit miercuri de faptul ca Avocatul Poporului a intrat in concediu fara sa isi delege atributiile, adaugand ca, daca Victor Ciorbea "nu intelege nici in al doisprezecelea ceas" sa isi indeplineasca atributiile de serviciu, exista inclusiv posibilitatea unei plangeri penale impotriva sa.

Danca a facut aceste precizari dupa ce, alaturi de liberalul Ioan Cupsa, a depus la sediul Avocatului Poporului solicitarea de contestare la Curtea Constitutionala a OUG pe legile Justitiei si sesizarea aferenta.

"Referitor la situatia punctuala de astazi, in care Avocatul Poporului se afla in concediu, consideram ca este o sfidare de nepermis, inacceptabila si ca, din acest punct de vedere, cred ca s-a umplut paharul cu domnul Victor Ciorbea in functia de Avocat al Poporului. Daca nu intelege nici in al doisprezecelea ceas sa isi indeplineasca atributiile de serviciu, exista inclusiv posibilitatea unei plangeri penale impotriva domnului Victor Ciorbea, care nu si-a delegat atributiile pe perioada acestui concediu catre un adjunct si care, prin aceasta lipsa a unei decizii care sa reglementeze situatia in care ne aflam, pur si simplu pune in imposibilitate exercitarea functiei de Avocat al Poporului. Domnul Victor Ciorbea trebuie sa inteleaga ca, daca nu da curs solicitarilor noastre de sesizare la CCR, domnia sa nu mai este Avocatul Poporului, ci este dusman al poporului si vom face toate demersurile, inclusiv de natura penala, pentru a-l aduce in matca atributiilor de serviciu", a precizat el, intr-o declaratie acordata presei, in fata sediului Avocatului Poporului, potrivit Agerpres.

Ionel Danca a spus ca a obtinut un numar de inregistrare pentru solicitarea depusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.