Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, sustine ca ordonanta adoptata luni este mai grava decat OUG 13, ministrul Justitiei desfiintand astfel activitatea DNA si paralizand parchetul antimafie din Romania.

"Ordonanta adoptata luni, la prima ora, intr-o graba si cu o harnicie nemaiintalnita este mai grava decat OUG 13. Tudorel Toader a desfiintat practic, printr-o smecherie, activitatea DNA si a paralizat parchetul antimafia. A modificat, de la 8 ani la 10 ani, vechimea minima pe care trebuie sa o aiba procurorii care activeaza la DNA sau DIICOT. Zeci de procurori vor fi scosi din DNA si DIICOT, iar dosarele cercetate de acestia vor ramane in aer. Coruptii au deschis deja sampania!

Prin aceasta scamatorie neconstitutionala, Dragnea si-a dat afara, cu mana lui Tudorel Toader, procurorul de caz din dosarul Teldrum. Tot cu mana lui Toader, Dragnea vrea sa-si aleaga si judecatorii care ii judeca dosarele aflate pe rol. Mai trebuie ca Dragnea sa demareze si actiuni disciplinare fata de magistratii care nu fac ceea ce trebuie pentru el. Totul a ajuns in Romania sa fie despre o singura persoana, pentru o singura persoana. Agenda publica este confiscata de agenda personala a lui Liviu Dragnea. Institutiile lucreaza, rand pe rand, pentru Liviu Dragnea. Pana la dictatura, mai sunt doar cativa pasi.

Nu ma astept ca Tudorel Toader sa-si dea demisia, caci ar fi un act de demnitate si nu e deloc cazul. Premierul Dancila trebuie sa-l demita de indata, pentru ca a mintit ca ordonanta este in acord cu recomandarile Comisiei de la Venetia. Nu respecta niciuna dintre recomandarile acesteia. Ca fost judecator CCR a semnat o ordonanta neconstitutionala care impune, retroactiv, conditii de vechime procurorilor din DNA si DIICOT. Ca ministru, nu da doi bani pe avizele CSM. Ministrul Justitiei ar desfiinta si CSM daca ar putea.

Tudorel Toader a demonstrat ca este, fara indoiala, avocatul tuturor infractorilor din Romania si protectorul coruptilor. Pentru ca-i place functia, s-a agatat cu doua maini de fotoliul de ministru si executa tot ceea ce-i impune Liviu Dragnea", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.