Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean afirma ca OUG pe legile justitiei este „absolut contrara Constitutiei” din perspectiva conditiilor impuse procurorilor care lucreaza in DNA.
"Exista o teorie a mandatului care spune ca daca mandatul a fost obtinut legal la data la care a fost obtinut, el se duce pana la capat pentru ca nu poate fi anulat printr-o lege anterioara. Oamenii astia au fost numiti pentru ca indeplineau conditiile legale sa fie numiti acolo. Nu poti sa vii sa ii dai afara astazi ca nu mai indeplinesc cond legale. Din aceasta perspectiva, ordonanta este absolut contrara Constitutiei.

Trebuie sa citim ordonanta in spiritul Constitutiei, nu cum vrea cineva. Daca se face altfel este o aberatie, atunci putem sa inchidem justitia. Nu cred ca cineva va aplica ordonanta asta, nu suntem totusi intr-o tara bananiera, nu se poate. Nu trebuia sa se apeleze la o OUG pentru aceste lucruri, categoric, nu. Din pacate, cine poate sa o opreasca decat daca Avocatul Poporului va sesiza Curtea Constitutionala
", a afirmat Zegrean, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.