Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat marti ca lucreaza la o scrisoare de informare adresata Comisiei de la Venetia pe tema ordonantei de urgenta privind legile justitiei.

"Suntem in curs de elaborare, identificam temeiurile de neconstitutionalitate care vor sta la baza sesizarii. (...) Sper ca in cursul zilei de maine sa finalizam documentul si sa apucam sa-l trimitem catre Avocatul Poporului. De asemenea, o sa incepem sa lucram la o scrisoare de informare catre Comisia de la Venetia, pentru ca sa stie acesti experti independenti ca imaginea si prestigiul lor au fost folosite intr-un mod pervers pentru a justifica niste modificari care, de fapt, sunt contrare sensului recomandarilor care urmeaza sa fie dezbatute in cadrul Comisiei de la Venetia", a declarat Orban intr-o interventie telefonica la Digi 24, potrivit stiripesurse.ro.

Chestionat daca opozitia intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura cu privire la modificarile aduse legilor justitiei, Orban a spus ca se cauta momentul cel mai potrivit pentru ca un astfel de demers sa aiba succes.

"Opozitia are la indemana o singura motiune de cenzura pe sesiunea parlamentara. A depune o motiune de cenzura care sa nu aiba macar cateva elemente care sa ne dea convingerea ca avem sanse sa treaca motiunea de cenzura inseamna a trage un glont in gol. (...) Chiar astazi am avut o consultare cu parteneri din opozitie in care am discutat si de aceasta eventualitate si vom face o evaluare, sa vedem in ce masura exista vreo sansa pentru ca sa treaca o motiune de cenzura", a precizat Ludovic Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.