Procurorul general Augustin Lazar a declarat, marti, ca ordonanta de urgenta pe legile Justitiei a creat numeroase probleme functionale pentru parchete, in special pentru DNA, iar Ministerul Public analizeaza suspiciunile de neconstitutionalitate pentru a se adresa Avocatului Poporului.

"Aceasta ordonanta de urgenta a creat numeroase probleme functionale pentru parchete, in special pentru DNA, inclusiv suspiciuni de neconstitutionalitate, care sunt in curs de analiza. Solutiile vor fi identificate in zilele urmatoare. Studiem suspiciunile de neconstitutionalitate ale noului act normativ, pentru a ne adresa institutiei Avocatului Poporului, care poate sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei", a spus Lazar, potrivit jurnalul.ro.

Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul Justitiei a fost publicata in Monitorul Oficial, marti, la o zi dupa ce a fost adoptata in sedinta de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.