Europarlamentarul Monica Macovei critica modificarile aduse legilor justitiei prin ordonanta de urgenta, sustinand ca acestea trebuie corectate, asa cum a recomandat si Comisia de la Venetia in raportul preliminar din iulie

"Guvernul-strica tot controlat de Dragnea schimba iar legile justitiei, pe genunchi, departe de ochii lumii, fara avize si dezbatere publica. Iar vom afla din Monitorul oficial ce aproba in Guvern!

Toader a anuntat ca a repus in lege ca ministrul Justitiei sa poata sesiza Inspectia judiciara in legatura cu activitatea procurorilor. De ce vrea Toader sa fie anchetati disciplinar procurorii la cererea unui politician? De ce sa fie procurorii expusi santajului si la mana unui ministru numit politic?

Toader carpeste legea, stabilind ca interviul pentru numirea unui procuror sef va fi public inca de la Ministerul justitiei, dar nu ii reda presedintelui posibilitatea de a respinge motivat mai multe propuneri facute de ministru.

Legile justitiei trebuie corectate, asa cum a recomandat si Comisia de la Venetia in raportul preliminar din iulie. Dar ce incredere poti avea intr-un Guvern care nici macar nu mai asteapta 5 zile pana apare raportul final al Comisiei de la Venetia?

Iar Dancila pleaca in Turcia, sa se intalneasca cu dictatorul Erdogan", a scris Monica Macovei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.