Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat ca modificarile aduse Legilor Justitiei prin Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern sunt foarte bune si toate se regasesc in observatiile Comisiei de la Venetia.

"Sunt cateva chestiuni care vizeaza mai multe aspecte. Chestiunea cu pensionarea, cu CSM, cu membrii societatii civile din CSM si revocarea membrilor CSM, toate se regasesc in observatiile Comisiei de la Venetia. Corelarile legii 303/2004 (privind statutul magistratilor - n.r.) si legii 317/2004 (privind CSM - n.r.), la acele numiri si revocari la procurorii sefi de sectie erau contrare intre cele doua legi. Mai sunt si chestiuni care vizeaza o mai buna functionare a sectiei speciale, cat si acel interviu public, in mod transparent", a afirmat Florin Iordache, potrivit Mediafax.

Iordache a adaugat ca modificarea care prevedere cresterea la 10 ani de experienta in profesie pentru a accede la functia de procuror in DNA si DIICOT este justificata si ca este bine ca nu au fost modificate prevederile privind raspunderea magistratilor.

"Cred ca sunt niste cresteri normale si se justifica prin faptul ca fiind Parchete specializate cred ca trebuie o anumita experienta. Modificarile sunt foarte bune si este bine s-a renuntat la modificarile legate de raspunderea magistratilor, la cea cu ministrul, titular al actiunii disciplinare si acea prorogare de 4 ani pentru pensia anticipata", a adaugat Florin Iordache


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.